Domácí paštika z bůčku i jater

  • - 25 ledna, 2020
  • x líbilo!

[ad_1] Suroviny a postup

domácí paštika1/2 kilogramu hezky prorostlého bůčku (tučnější je lepší), 1/4 kilogramu vepřových jater, 1/4 kilogramu hovězí kližky, 1/4 kilogramu drůbežího masa, 2 cibule, 1/4 veky, 2 vejce, pepř, bobkový list, nové koření, sůl, olej 

Bůček, hovězí a drůbeží maso zalijeme horkou vodou tak, aby bylo jen zakryté, osolíme, opepříme, přidáme oloupané cibule, pepř, pět bobkových listů a šest kuliček nového koření, osolíme a maso uvaříme pod pokličkou do měkka. Játra nakrájíme na plátky a z obou stran osmažíme (mělo by to trvat přibližně deset minut). Uvařené maso umeleme dvakrát, játra i cibuli stačí jednou. Vývar zredukujeme, namočíme do něj veku, kterou pak také jednou umeleme. Všechny suroviny dáme do mísy, rozmícháme, okořeníme podle gusta a vmícháme do nich obě vejce. Připravenou domácí paštiku dáme do podélného pekáče a pečeme přibližně hodinu. Plátky se dají jíst jen tak nebo se krásně roztírají na pečivo.

[ad_2]
Štítky:
Recepty kategorie:
Mleté maso · Všechny Recepty

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Recepty! náhodné ..