Pečený filet z lososa

  • - 25 ledna, 2020
  • x líbilo!

[ad_1] Suroviny a postup

upečený filet z lososa bez kůže nakrájený na porce1 filet z lososa, máslo, sůl, celý pepř, citron

Filet z lososa (v tomto případě byl použit bez kůže, ale lze ho dělat i s kůží) vložíme do pekáčku, osolíme, opepříme čerstvě nadrceným nebo namletým černým pepřem, poklademe několika tenkými plátky másla a po celé délce na něj rozložíme kolečka citronu. Přikryjeme alobalem a vložíme do trouby rozehřáté na dvě stě stupňů. Pečeme přibližně dvacet pět minut. Pak už jen lososa vyndáme, nakrájíme na porce a můžeme podávat. Vhodnou přílohou je například vařený brambor.

tip: pokud máte rádi kopr, posypte lososa jemně nasekaným koprem hned po dopečení, tak jak je to na doprovodné fotografii, dá mu to velmi příjemnou a v naší zemi méně tradiční chuť (i když kopr je klasickým severským kořením k rybám a tím pádem i k lososovi)

[ad_2]
Štítky:
Recepty kategorie:
Ryby · Všechny Recepty

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Recepty! náhodné ..