Slepice na smetaně

  • - 25 ledna, 2020
  • x líbilo!

[ad_1] Suroviny a postup

1 slepice, 1/4 celeru, 2 mrkve, 3 cibule, 4 stroužky česneku, mouka, olej, máslo, sůl, pepř, sladká paprika, pálivá paprika, 250 ml smetany, bobkový list, nové koření

Oloupeme celer, mrkve, česneky a jednu cibuli. Vložíme je do hrnce spolu se slepicí, čtyřmi bobkovými listy, šesti kuličkami nového koření a osmi pepři. Zalijeme vodou, přidáme sůl a pod pokličkou vaříme pomalu, dokud slepice nebude měkká. Vylovíme slepici, vývar přecedíme. Maso obereme a nakrájíme na kousky.

Cibuli nakrájíme na kostičky. Rozpálíme olej s máslem a pomalu na něm osmahneme cibulku do zlatova. Odstavíme na chvilku z ohně a vmícháme lžíci sladké papriky a podle chuti pálivou. Za stálého míchání vlijeme horký slepičí vývar a pak přilijeme smetanu, ve které jsme do hladka rozšlehali dvě lžíce mouky. Opepříme čerstvě nadrceným pepřem. Vaříme na malém plaménku přibližně dvacet minut. Nakonec přidáme připravené slepičí maso, ochutnáme, podle potřeb dochutíme pepřem i solí a necháme už jen projít varem. Slepici na smetaně podáváme s těstovinami nebo knedlíkem.

[ad_2]
Štítky:
Recepty kategorie:
Drůbež · Všechny Recepty

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Recepty! náhodné ..