Znojemský hovězí guláš

  • - 25 ledna, 2020
  • x líbilo!

[ad_1] Suroviny a postup

Hovězí maso se znojemskou omáčkou a knedlíkem

600 gramů hovězího masa (vhodné je plec nebo třeba zadní), sto gramů kyselých okurek, dvě cibule, dvě lžíce oleje, dvě lžíce hladké mouky, 2 vejce na tvrdo, sůl, pepř

Cibule oloupeme a jemně je nasekáme. Na oleji necháme zesklovatět. Hovězí maso zbavíme nadbytečného tuku a nakrájíme je na plátky nebo kostičky nebo nudličky.  Přihodíme je k cibuli. Z obou stran lehce opečeme, cibule by měla začít trochu hnědnout. Maso vyndáme. Vše zaprášíme moukou, půl minutky opražíme. Podlijeme teplou vodou a pečlivě rozmícháme. Opepříme čerstvě nadrceným pepřem. Vrátíme maso a necháme zvolna dusit do měkka. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme na malé kostičky nebo nasekáme. Když je maso skoro hotové, přidáme na drobno nakrájené nebo nastrouhané kyselé okurky i vajíčko, osolíme a ještě chvíli podusíme.  Nakonec ještě ochutnáme omáčku i s masem a podle potřeb dosolíme a případně i dopepříme. Znojemský guláš podáváme s houskovým knedlíkem nebo dušenou rýží. Na talíři ho ještě můžeme ozdobit jemně nakrájenými kolečky cibule.

[ad_2]
Štítky:
Recepty kategorie:
Hovězí maso · Všechny Recepty

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Recepty! náhodné ..